HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bloemkoolcarbonara

Geplaatst op 01/07/2022 door KokenmetKarin

Mijn favoriete gerecht? Die vraag krijg ik vaak. Lastig, want ik hou van variatie. Dat is nu juist de onnoemelijke lol van koken en eten, dat het elk moment, elke dag, elk seizoen weer anders is. Maar er is één gerecht waar ik altijd op terug val als ik geen zin of puf heb om te koken, als ik geen inspiratie heb maar wel trek. De ingrediënten heb ik altijd in huis: spaghetti, eieren, spek en parmezaan. Dan hebben we het natuurlijk over spaghetti carbonara.

Complete veldslagen zijn gevoerd over wel of geen scheutje room. Het hoort niet, en technisch gezien is het ook niet nodig, maar stiekem vind ik het wel nét een vleugje lekkerder. Maar een nog veel heikelere kwestie is natuurlijk dat spek. Minderen met vlees, ik doe het fluitend, alleen wel lastig dat ik graag te pas en te onpas ergens een handje spekjes doorheen gooi. Alles fleurt ervan op. De bolognesesaus, de stamppot, de salade, de pan vol stoofvlees, de braaf gekookte groente, de gebakken champignons.

Dan heb ik het wel over lékkere spekjes natuurlijk, niet die waterige dingen van de supermarkt die in de pan al snel liggen te dobberen in een plens vocht. Nee, ik bedoel fatsoenlijk spul van een echte slager. Een wereld van verschil, helemaal als u een keer de hand weet te leggen op Livar-spekjes.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl