HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Geplaatst op 01/07/2022 door beaufood

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken boven die hete kolen. Deze crostini met burrata en biefstuk van de barbecue is een prachtig hapje om de zomeravond mee te beginnen. Beeld het je maar even in: glas koude wijn in de ene hand, knapperig broodje met mals vlees en romige kaas in de andere. Perfect toch? Overigens is ‘ie ook heel geschikt voor vega’s. Laat de biefstuk in dat geval achterwege en top de crostini’s af met gebakken shiitakes en burrata. Ook superlekker!

Crostini en bruschetta

Ik ben groot fan van toastjes, broodjes en andere soortgelijke knapperige hapjes. Een borrelplank is niet compleet zonder zo’n crispy toevoeging en ook bij diners vind ik het altijd een fijn bijgerecht of een gezellige amuse. Maar – en nu komt het hoor – ik gebruik de termen ‘crostini’ en ‘bruschetta’ altijd door elkaar heen. En volgens mij ben ik écht niet de enige. Wat blijkt nu? Crostini’s zijn kleine geroosterde plakjes brood met een fijne structuur, zoals stokbrood. Bruschetta’s zijn wat grovere plakken of stukken brood, zoals zuurdesem. Oftewel: crostini it is, in dit geval!

Lees verder op www.beaufood.nl