HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe kun je gezond omgaan met een lactose intolerantie?

Geplaatst op 04/07/2022 door boostyourhealth

Een gezond leven is een keuze die je zelf moet maken, maar deze keuze kan soms belemmerd worden. Bij de voorschriften van een gezond dieet, wordt meestal namelijk geen rekening gehouden met een intolerantie. Door de intolerantie kun je bepaalde voedingsstoffen die bijvoorbeeld in melk zitten niet verteren. Bij een intolerantie moet je dan op zoek naar een vervanger, welke dezelfde voedingsstoffen bevat maar waar je geen intolerantie voor hebt. Of kan dit ook anders? In deze blog vertellen we jou hier meer over. 

Een lactose intolerantie

Om te beginnen gaan we het eerst hebben over een lactose intolerantie, wat is een lactose intolerantie nu eigenlijk? Een lactose intolerantie houd in dat je niet tegen bepaalde zuivelproducten kan. Waar je precies niet tegen kan is afhankelijk per persoon. Zo kunnen mensen met een lactose intolerantie niet tegen melkproducten zoals melk, vla, yoghurt, kwark, kaas, roomijs, slagroom en roomboter. Maar sommige mensen met een lactose intolerantie kunnen bijvoorbeeld niet tegen melk, vla, slagroom en roomijs maar wel tegen yoghurt, kwark en kaas. 

Lees verder op www.boostyourhealth.nl