HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Poké bowl met sticky spicy tofu

Geplaatst op 02/07/2022 door beaufood

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze poké bowl met tofu. Die bowls zijn namelijk mega smaakvol, vet gezond en in principe rete simpel. Je neemt een rijstsoort (dat hoeft niet eens sushirijst te zijn) als basis, mikt er groenten bij, schuift er een stukje vlees, vis of iets anders met een goeie bite op en fleurt de boel tot slot op met een lekker sausje. That’s it! Dit keer ging ik voor een vegetarische bowl met spicy en sticky tofu. Op de een of andere manier krijg ik Mike maar niet aan de tofu, dus ik nam hier een risicootje. Maar zelfs híj concludeerde al na de eerste hap: “Zo, hallo Bo, dit is écht heel lekker.” Hij miste geen vis of vlees en vond de tofu een hele smakelijke toevoeging. Een groot succes dus!

Poké bowls

Trend of niet, wat mij betreft zijn poké bowls nog steeds helemaal de bom hoor. En volgens mij is deze trend ook wel een blijvertje. Ook nu zie ik, als ik de Thuisbezorgd-app open, namelijk nog steeds tientallen hippe tentjes in Utrecht met poké bowls op het menu. Sommigen verkopen zelfs niets anders dan de bowls – dat laat wel even zien hoe booming het is, hè? 

Lees verder op www.beaufood.nl