HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Dansen, de perfecte workout!

Geplaatst op 21/08/2016 door modelworkout

Voor wie mij op mijn persoonlijke instagram volgt is het geen geheim dat ik gek ben op sierlijke sporten. Inmiddels doe ik al bijna 10 jaar aan kunstschaatsen en sinds een jaar is daar dans bij gekomen: klassiek ballet en moderne dans. Toen ik begon met dansen, had ik nooit verwacht dat het zo zwaar kon zijn en echt een goede en complete workout is! Inmiddels ben ik zo gek op dansen, dat ik bijna in mijn balletschoenen leef. Ook qua spierontwikkeling ziet mijn lichaam nu er heel anders uit dan een jaar geleden. Vandaag deel ik met jullie X redenen waarom dansen ook voor jou de perfecte workout is!

Dansen is een hele complete sport

Wat veel mensen niet weten, is dat dansen echt een krachtsport is. Probeer je been maar eens gestrekt te heffen boven de 90° en dit een aantal keer achter elkaar, waarbij je tenen netjes gepoint zijn en je been ietsjes is uitgedraaid. Spierpijn verzekerd!

Bij choreo’s spreek je juist weer meer je conditie aan. Je doet een choreo nooit één keer. Een les waarin je hard werkt aan een choreo betekent zweten verzekerd! Daarnaast is dans de ultieme sport voor balans, coördinatie en lenigheid. Kortom, alle grond-motorische eigenschappen komen in deze sport samen en dit maakt het een hele complete sport.

Lees verder op www.modelworkout.com