HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoeveel spiermassa kun je aankomen in één jaar?

Geplaatst op 24/08/2016 door fitnl

Realistische doelen stellen is belangrijk. Maar wat is realistisch als je net begint met krachttraining? Hoeveel kan je in spieren aankomen in één jaar?

Het eerste jaar

Als je net begint met krachttraining zul je merken dat je in de eerste weken sterker wordt. Dit komt met name door een betere spiercoördinatie en uitvoering van de oefening. Na een aantal trainingsweken met de juiste trainingsbelasting, gezonde voeding en voldoende herstel zal ook je spiermassa toenemen.

Gemiddelde voor mannen

Onze ervaring is dat na een aantal maanden krachttraining het mogelijk is om als man 2-3 kilo spiermassa te winnen. Als je als beginnende mannelijke krachtsporter alles serieus oppakt is het mogelijk om in het eerste trainingsjaar zo’n 3-5 kilo spiermassa te ontwikkelen. Maar het kan altijd gekker... Arnold Schwarzenegger heeft jaren gekend waarin hij naar zeggen 8 kilo spiermassa erbij trainde. Maar of dit helemaal natural was.

Lees verder op www.fit.nl