HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Restjes bij Restaurants bestellen

Geplaatst op 21/08/2016 door modelworkout

ResQ, een app waarmee restaurant overgebleven eten tegen lage prijzen kunnen verkopen, wordt donderdag in Amsterdam gelanceerd. Ik hoef voortaan geen doggybag mee te nemen. Ik neem restjes mee en uiteindelijk eet ik het niet op. Dat is zonde van al dat voedsel. Aangesloten restaurants, cafés en bakkerijen kunnen met ResQ maaltijden die die dag niet zijn opgemaakt aanbieden. Zo wordt er voorkomen dat het voedsel wordt weggegooid en kunnen de restaurants alsnog wat geld verdienen aan het eten dat de prullenbak in zou verdwijnen.

Restjes uit Finland

De dienst is sinds begin dit jaar actief in thuisland Finland, Zweden en België. In totaal heeft de dienst zo’n 35.000 geregistreerde gebruikers en 200 aangesloten horecabedrijven. De Finse restjesdienst ruziet al enige tijd met het eveneens Finse Lunchie, een soortgelijke dienst die in februari werd gelanceerd en nu nog alleen in Finland opereert. Volgens Lunchie heeft ResQ het idee voor de dienst gestolen. Overigens bestaan er in de Verenigde Staten en Frankrijk al enige jaren soortgelijke diensten.

Lees verder op www.modelworkout.com