HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Slim blijven tijdens de vakantie

Geplaatst op 22/08/2016 door tym

In ons vorig blogbeschreven wij waarom ‘lekker klooien’ (zélf de vrije tijd invullen, in plaats van deelnemen aan gestructureerde activiteiten in bijvoorbeeld trainingen en lessen) goed is voor de ontwikkeling van kinderen. En welke tijd leent zich hier beter voor, dan de vakantie?

De vakantie is bij uitstek de periode voor kinderen (én ouders) om heerlijk te genieten van het niets moeten en hoeven, te luieren en frisse energie op te doen voor het nieuwe schooljaar. Echter, uit onderzoek van onder andere professor Siegfried Lehrl van de Friedrich Alexander Universiteit in Erlangen blijkt, dat té lang nietsdoen slecht is voor de hersenen. Doordat deze dan te weinig prikkels krijgen, sterven frontale zenuwverbindingen af, met als gevolg een daling in het IQ.

Eigenlijk werkt het met het denkvermogen hetzelfde als bij de fysieke conditie; zonder training zakt het in. Denk maar aan de eerste maandagochtend op kantoor na je vakantie. Grote kans dat je er echt weer even ‘in’ moet komen. Hetzelfde geldt voor kinderen. Na weken zonder training kan het ook weken duren voordat bijvoorbeeld hun concentratie en werkgeheugen weer optimaal zijn.

Lees hier verder.