HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wil jij ook meer vet verbranden - HIIT it!

Geplaatst op 22/08/2016 door fitmommy

High Intensity Interval Training

Waarom is juist een High Intensity Interval Training - hierna afgekort met HITT- juist zo goed voor de vet verbranding?

HIIT

High Intensity Interval Trainingen zijn - zoals de naam al doet vermoeden - intensieve, kort durende training op basis van een interval.

Je traint een bepaalde periode op zo'n 80-90% van je maximale vermogen, een korte periode kom je weer tot rust, om vervolgens weer te versnellen naar zo'n 80-90% van je maximale vermogen en dit herhaal je dan een aantal keer.

In totaliteit ben je zo'n 15 - 20 minuten met een HIIT bezig, afgezien van je warming-up en cooling down.

Afvallen

In de eerste plaats wordt HIIT gebruikt om af te vallen en in de tweede plaats om je conditie te verbeteren.

Verschillende onderzoeken, waaronder dit onderzoek, hebben uitgewezen dat, als je op een hoge intensiteit, zware en lichte inspanning afwisselt, dit een gunstiger effect heeft op je vetverbranding, dan als je bijvoorbeeld 1 uur lang op hetzelfde tempo loopt.

Het verschil zit hem in het feit dat je vetverbranding de dagen na een High Intensity Interval Training hoger ligt, dan na een normale cardio training. Met een normale cardio training verbrand je alleen op het moment zelf dat je loopt.

Nog een bijkomend voordeel van HIIT is......

Benieuwd naar de rest van dit artikel?

Lees het hier:

www.fit-mommy.nl