HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zo wordt meer groenten eten veel makkelijker

Geplaatst op 20/08/2016 door eetpaleo

Vind je het ook zo lastig, meer groenten eten?

Toen ik enkele jaren geleden met Paleo begon, wist ik dat ik mijn groenten-inname flink op zou moeten hogen. Niet alleen vanwege mijn gezondheid, maar ook omdat ik anders toch sneller honger had en weer geneigd was om naar een heerlijk baksel te grijpen. Dat was weliswaar een verantwoorde snack, maar niet geschikt om mezelf te vullen terwijl dat ook met groenten kon!

Groenten koken of stomen vind ik eigenlijk heel erg saai en dat heb ik ook altijd gevonden. Ookal kook je de groenten beetgaar, dan nog vind ik er echt niet zo veel smaak aan zitten. Wokken was meestal de bereidingswijze van mijn keuze, maar ook dat raakte ik op een gegeven moment beu. Gelukkig ontdekte ik dat je groenten óók kunt roosteren. Heel gemakkelijk, snel en foolproof (mits je de kookwekker zet..). Wat me vooral verraste was de smaak van geroosterde groenten. Zo ontzettend lekker, ineens kregen groenten voor mij een heel ander imago. Dit was nu echt niet meer iets wat ik moest eten, maar iets waar ik echt naar uit kon kijken.

En nu is dat nog steeds zo. Zodra ik geen zin of geen tijd heb om uitgebreid te koken, dan rooster ik gewoon wat groenten in de oven. Heerlijk. Het is niet voor niets dat ik de hashtag #1kggroentenperdag op instagram heb bedacht en regelmatig gebruik. Je mag namelijk écht een kilo groenten per dag eten, dan pas krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en zul je ook niet zo snel honger of trek hebben in iets minder gezonds.

Ik merk echter wel dat roosteren niet voor iedereen even makkelijk is, of dat het een soort drempel is waarbij je over de Hollandse doodgekookte-groenten-cultuur heen stapt. Om je te laten zien dat het écht zo ontzettend makkelijk is, heb ik het op film gezet.

Kijk en lees verder op EetPaleo.nl!