HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

10 nieuwe woorden voor emoties die je maar moeilijk kunt benoemen

Geplaatst op 14/08/2017 door BedRock

Tiffany Watt Smith, onderzoeker van het Centre for the History of the Emotions aan de Queen Mary University of London, vond dat ook. Daarom schreef ze ‘The book of human emotions’, een boek met 154 woorden uit verschillende talen die heel specifieke emoties uitdrukken. Voor iedereen die graag labeltjes plakt – en wie doet dat nou niet?

1. Kaukokaipuu

We reizen steeds meer, maar dat betekent niet dat onze reislust sneller gestild wordt. Integendeel: soms lijkt het alsof we er alleen maar minder snel genoeg van krijgen. Alsof heimwee naar al die bestemmingen waar we al zijn geweest nog niet genoeg is, bestaat er ook een woord voor heimwee naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Klinkt vreemd, maar de mensen met wanderlust zullen het Finse woord vast wel herkennen. Moet je alleen wel uitkijken dat het niet tegenvalt als je eindelijk je voet op de desbetreffende bodem zet.

lees verder op www.BedRock.nl