HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Droom weg met deze tips voor een betere slaaphygiëne

Geplaatst op 13/08/2017 door BetterbyGoalie

De slaapkamer-check

Slaaphygiëne betreft alle gewoontes van iemand met betrekking tot slapen om de nachtrust te bevorderen. Hier vallen heel veel verschillende dingen onder. Eén van die dingen is ervoor zorgen dat je slaapkamer ook daadwerkelijk een kamer wordt die geschikt is om in te slapen! Doe hiervoor een slaapkamer-check:

  • Is het donker genoeg in je kamer? Het is belangrijk om zo min mogelijk lichtinval van buiten of van andere lichtbronnen in of rond je kamer te hebben. 
  • Is het niet te warm of te koud in je kamer? Het is beter om het wat koeler te laten zijn in je slaapkamer dus zet bij voorkeur een raampje open. Zo krijgen je hersenen ook genoeg zuurstof gedurende de nacht.
  • Is het stil genoeg in je kamer? Kijk wat je kunt doen aan storende geluiden in en om je kamer heen. Koop anders oordopjes die je tijdens het slapen in doet.
  • Hoe lang slaap je al op hetzelfde kussen of hetzelfde matras? Een kussen gaat meestal 1 tot 2 jaar mee en een matras zo’n 8 jaar. 
  • Heb je een kussen en een matras die jouw lichaam goed ondersteunt en een dekbed die je lichaam warm genoeg houdt? Ga eens naar een winkel om wat uit te proberen.
  • Is je kamer opgeruimd? Voor veel mensen geldt dat als hun kamer geordend en opgeruimd is dat ze dan ook rustiger kunnen slapen.

Lees verder op www.blog/betterbygoalie.com