HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Lucide dromen: zo kun je jouw dromen sturen

Geplaatst op 10/08/2017 door BedRock

Meestal herinneren we onze dromen niet of nauwelijks. Vage vervlogen snippers van herinneringen resteren ergens in het achterste van ons brein, en na een paar uur waken ben je die ook al vergeten. Eigenlijk wel jammer, aangezien je de meest hysterische en bijzondere dingen droomt. Als je oefent, schijn je je dromen te kunnen sturen. Met lucide dromen heb je door dat je aan het dromen bent. Je gebruikt dan delen van je hersenen die je normaal niet gebruikt. 

Ook al betekent lucide ‘helder,’ betekent een lucide droom meer dan een heldere droom. Mensen die lucide kunnen dromen proberen hun droom te sturen. Wat hier zo bijzonder aan is? Je kunt dingen doen die je in de realiteit helemaal niet kunt doen. Zo kun je naar de zon vliegen, vuur eten of kletsen met panters. Whatever you like.

Maar hoe doe je dit dan?

Dagdromen

Je kunt heerlijk ontspannen als je af en toe dagdroomt. Denk na over dingen die je graag zou willen doen, mensen die je zou willen ontmoeten of over hoe jouw leven er idealiter over een paar jaar uit zou zien. Probeer in je hoofd een droom te creëren waar je gelukkig van wordt. Dat kan ook iets kleins zijn als fantaseren over een fantastische eerste date met een knappe man of vrouw. Maar dagdromen over een prachthuwelijk met George Clooney is ook he-le-maal oké.

Lees verder op www.BedRock.nl