HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Rabarber clafoutis met aardbeien

Geplaatst op 10/08/2017 door UitPaulinesKeuken

Een clafoutis kun je nog het beste omschrijven als een combinatie tussen een dikke pannenkoek en een pudding. Traditioneel wordt de clafoutis gemaakt met kersen, maar ach je kunt zelf heel creatief allerlei lekker zomerfruit toevoegen. Deze rabarber clafoutis is iets meer puddingachtig, de rabarber geeft wat meer vocht af. Het geweldige is dat je de rabarberstengels gewoon in stukjes kunt snijden over de ovenschaal of schaaltjes kunt verdelen en daarna het beslag er overheen kunt gieten. Vervolgens zet je de rabarber clafoutis in de oven. Best gemakkelijk dus.

Aan dit recept heb ik wat drank toegevoegd. Een aardbeienlikeur. Dat past qua smaak heel goed bij rabarber. Dat hoeft natuurlijk niet, maar ik vond dat wel een lekkere combinatie. De clafoutis wordt er een beetje roze van, ik vind dat wel feestelijk. Wanneer de rababer clafoutis uit de oven komt, laat je hem een klein beetje afkoelen. Dan kun je hem versieren met wat suiker of poedersuiker en aardbeien.

Gebruik overigens een dichte ovenschaal of vorm. Ooit maakte ik clafoutis in een springvorm. Dat is geen goed idee. Het beslag lag in de oven in plaats van in de vorm, je bent gewaarschuwd!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl