HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom de zomer doodvermoeiend is (herkenbaar?)

Geplaatst op 11/08/2017 door BedRock

Huh, hoe kan iemand de zomer nou niet fijn vinden? Het is lekker lang licht, je jas laat je thuis liggen, je kunt luchtige jurkjes en korte broeken aan, lekker in het zonnetje op het terras zitten en vitamine D is toch goed voor je?

Ja, klopt. Maar 0,1 procent van de Nederlanders heeft volgens het Fonds Psychische Gezondheid last van een zomerdepressie, wat inhoudt dat 17.000 mensen last hebben van de zomermaanden. Voor sommige mensen is namelijk de gedachte aan een overvol terras oplopen al doodeng. Wat als iedereen me aanstaart? Wat als ik struikel voor zo’n overvol terras, en horror, wat als ik alleen op zo’n terras moet zitten omdat al mijn vrienden op vakantie zijn?

Gesloten gordijnen

Zelf vind ik de zomer soms ook best vermoeiend. Als het heerlijk weer is buiten, en iedereen die ik ken al leuke plannen heeft als varen door de grachten, chillen op het strand of liggen in het park, kan ik me best kansloos voelen. Waarom heb ik niet zulke plannen? Nu heb ik genoeg vrienden en kan ik heel vaak aanhaken, maar soms loopt het gewoon zo dat iedereen met z’n plus 1 wil zijn op zo’n zwoele zomerdag. En dat snap ik ook wel. Maar als je die plus 1 niet hebt, en al je vrienden die wel hebben, is de zon verdomd vervelend.

Lees verder op www.BedRock.nl