HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Waarom je regelmatig sap van komkommer en selderij zou moeten drinken

Geplaatst op 15/08/2017 door puurenkracht

Ben jij op zoek naar een goed alternatief voor frisdrank? Wil je afvallen of wil je ervoor zorgen dat je voldoende groenten binnenkrijgt? Dan kan een sapje van komkommer en selderij een absolute uitkomst bieden. Niet alleen geeft het een vullend gevoel vanwege het hoge vezelgehalte, ook zit het boordevol mineralen en vitaminen.
Klinkt de combinatie van selderij en komkommer niet bepaald aantrekkelijk? Het brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Dit is waarom je zeker zou moeten overwegen om sap van komkommer en selderij aan je eetpatroon toe te voegen:

#1 Bron van koper
Koper is een mineraal dat bijdraagt aan je gezondheid. Hoe? Doordat koper de enzymen in je cellen activeert. Deze geactiveerde enzymen helpen vervolgens bij het produceren van energie en het ondersteunen van je immuunsysteem. Ook zorgt dit mineraal ervoor dat je rode bloedcellen goed functioneren.

#2 Boost van mangaan
Naast koper zit er ook een behoorlijke dosis mangaan in selderij-komkommersap. Mangaan activeert hormonen die van essentieel belang zijn voor de reproductieve gezondheid. Daarnaast stimuleert mangaan eiwitten, die je lichaam weer nodig heeft om bloedstolling te vergemakkelijken. Het sap van komkommer bevat net iets minder mangaan dan het sap van selderij; samen is het dus een extra goede combinatie!

Lees de blog verder op puurenkracht.nl