HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zelf bramenjam maken

Geplaatst op 16/08/2017 door linda

Het is weer bramentijd. De smaak van deze delicate fruitsoort is zo onwijs lekker. Bij ons thuis is manlief de ‘bramenspotter”. Op vakantie en thuis is hij altijd op zoek naar rijpe bramen. Dichtbij huis heeft hij een enorme struik van wel 20 meter gevonden. Kom Lin, we gaan bramen plukken dan kan ik zelf bramenjam maken.

Een volgende keer zal ik een pluk outfit aantrekken. Het is niet zo handig om met slippers en een jurkje bramen te plukken. De brandnetels hadden mijn benen snel gevonden. Maar goed, dit mocht de pret niet drukken. Binnen no time waren twee bakjes gevuld en de oogst bleek bijna 900 gram te zijn.

Zodra er jam gemaakt wordt, pakken wij het boek Jam & Zuur erbij van Philippine van der Goes. Dit is een fijn basisboek waarin o.a. alle tips en trics voor zelf jam maken worden uitgelegd. Dit is dan ook een jam zoals jam hoort te smaken te vergelijken met Bon Mama kwaliteit.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl