HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hardlopen: Mijn Favoriete Intervaltrainingen

Geplaatst op 15/08/2018 door glow

Ik hou van hardlopen! En hoewel ik de lange afstanden tegenwoordig achterwege laat, trek ik regelmatig mijn schoenen aan voor een fijne run. Waar ik vooral plezier én effect uit haal zijn mijn intervaltrainingen. Ik vind het heerlijk om met een schema en een plan op pad te gaan en me daar vervolgens in te ‘verliezen’ voor een pittige sessie op verschillende tempo’s. Vaak vragen mensen me wat ik dan precies doe. Ik merk dat ze wat inspiratie missen om aan de intervaltrainingen te beginnen. Daarom deel ik mijn 4 favoriete intervaltrainingen met je!

Sowieso begin ik elke intervaltraining met een goede warming up. Ik loop dus goed in, stop nog even voor wat oefeningen en stretches, doe een paar heel korte tempo’s en begin daarna pas aan de set. En natuurlijk zorg ik er ook voor dat ik na de intervallen voldoende tijd heb om rustig weer naar huis te joggen, minimaal 10 minuten. Ik loop graag heen-en-weer op een fijne weg zodat ik geen stoplichten, oversteekplaatsen of andere obstakels tegenkom, maar sommige lopers vinden dit saai. Not me! Zeker voor een intervaltraining vind ik het heerlijk als ik gewoon kan ‘gaan’ zonder na te denken. Heen-en-weer op de Maasboulevard, love it!

Het tempo is natuurlijk voor iedereen anders. Ik weet inmiddels heel goed welke tempo’s ik kan lopen op welke afstand. Maar hoe zit dat nu precies, of hoe voelt dat dan? Dit is wat ik hanteer:

  • Moderate: een behoorlijk tempo, dat je langer vol kunt houden (zeg ongeveer je 5k wedstrijdsnelheid)
  • Fast: een flink tempo, maar wel met controle, dus goed vol te houden voor minimaal 1 minuut (of zelfs wat langer)

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl