HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Herpak je sportmotivatie met deze tips

Geplaatst op 09/08/2018 door BetterbyGoalie

Doelen stellen

Het stellen van doelen maakt het voor jezelf een stuk makkelijker om resultaat te boeken. Let er ook op dat je bij het opstellen van je doelen ze zo concreet mogelijk maakt. Stel jezelf daarbij vragen zoals: Wat wil ik precies bereiken? Hoe ga ik dat bereiken? Wanneer wil ik dat bereikt hebben? Een voorbeeld kan zijn: “Ik wil graag 2 kg afvallen. Ik ga komende week beginnen met een wekelijkse groepstraining. Over 4 weken heb ik mijn doel bereikt.”

Begin met kleine stappen

Misschien is het een valkuil die een beetje bij je past, te snel teveel willen. Hoe fanatiek je je dan ook voelt, na een week of twee merk je dat het eigenlijk wel erg zwaar is en heb je er geen zin meer in. Dan is al die waardevolle motivatie en energie verspild. Begin bijvoorbeeld gewoon met één keer per week naar de sportschool. Niks is te gek, als je merkt dat je veel moeite hebt om te beginnen dan is een wandeling van 5 tot 10 minuten per dag ook goed! Het gaat erom dat het haalbaar is voor jezelf. Merk je dat je weinig moeite hebt met het behalen van je doelen? Doe er dan een stapje bij op.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com