HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Het Ayurvedische kruid Ashwagandha

Geplaatst op 15/08/2018 door vivonline

Viv’s product van de week is de Green Juice van Jesse van der Velde, maar wat maakt de Green Juice tot de grote favoriet? Onder andere het Ayurvedische kruid Ashwaganda, maar wat is dat nou eigenlijk?

Ashwaganda is een struik die in India voorkomt, maar ook in Noord Amerika. De wortels van de struik worden al duizenden jaren gebruikt door Ayurvedische genezers en bieden veel geneeskrachtige flanoïden. Studies tonen aan dat het kruid de activiteit van neurotransmitters en van het cognitieve vermogen en het geheugen verbetert. Daarnaast werkt het ook stress regulerend, eigenlijk is het een soort natuurlijke antidepressiva.

Een beter geheugen en minder stress

Er zijn meerdere onderzoeken geweest naar de effecten van Ashwagandha bij depressie en angst. Hier werd ontdekt dat het stress en angst vermindert. Ook werd aangetoond dat het een krachtige antioxidant is. Stress zorgt ervoor dat vrije radicalen vrijkomen in het lichaam wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering. Dit kruid werkt als een zeer krachtige anti-aging, het verbetert het immuunsysteem, geheugen en de algemene weerstand tegen stress. Het aan te raden als je meer energie wilt, beter wilt slapen en minder vermoeidheid wilt zijn. Tot slot zorgt Ashwagandha voor het balanceren van mannelijke- en vrouwelijke geslachtshormonen.

Veiligheid van Ashwagandha

lees verder:

https://www.vivonline.nl