HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Slechte spijsvertering? Grote kans dat het door dit (gezonde) eten komt

Geplaatst op 04/08/2018 door BedRock

Water

Water zelf kan uiteraard geen kwaad voor je spijsvertering (benieuwd hoeveel water je op een dag zou moeten drinken?). Het gaat juist om wanneer je dat water drinkt. Wanneer je een glas koud water tijdens het avondeten drinkt, verlaagt je maagzuur. Dat zorgt ervoor dat je lichaam voedsel anders verteert. Je kan het beste een half uur voor en een half uur na het eten geen water te drinken.

Als je tijdens het avondeten liever toch drinkt, ga dan voor lauw water met citroen, hete thee of eventueel water op kamertemperatuur.

Smoothies

Slecht nieuws: een ijskoude smoothie in de ochtend kan ervoor zorgen dat jouw spijsvertering wat langzamer op gang komt. Je kan de dag beter beginnen met iets warms, zoals een warme kom havermout. Je kan een smoothie gelukkig wel spijsverteringsvriendelijk maken door verwarmende specerijen als gember en kaneel toe te voegen. Of ga voor een groene smoothie met gekookte groenten. Skip de rauwe groenten, deze zijn moeilijker verteerbaar.

Lees verder op www.BedRock.nl