HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Wat is striae en wat helpt er écht tegen?

Geplaatst op 20/08/2018 door ilovehealth

Wat is striae en wat helpt er écht tegen?

Bijna iedere vrouw heeft het of krijgt er eens in haar leven mee te maken: Striae. De één weliswaar heftiger dan de ander. Striae zijn groeistrepen die op de huid ontstaan als bepaalde lichaamsdelen snel groeien. In dit blogje leg ik uit hoe dat precies zit, en wat is striae, wat nu écht helpt om het te verminderen of voorkomen. 

Wat is striae?

Het meest bekend is striae op de buik, benen en borsten bij zwangere vrouwen. Maar ook jongeren en mannen kunnen last hebben van groeistrepen. Denk aan jongeren die ineens de lucht in schieten in de pubertijd, sporters die intensief trainen of mensen met overgewicht. Wanneer je lichaam, om welke reden dan ook, sneller gaat groeien dan de huid kan bijhouden, kan dat leiden tot striae. Er ontstaan scheurtjes in het bindweefsel onder de huid, waardoor er als het ware kleine littekens ontstaan. Vaak zijn de strepen in het begin paars of rood, later worden ze wit. 

Crèmes, pillen of drankjes?

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl