HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Zo Wordt Zwemmen Nóg Leuker

Geplaatst op 22/08/2018 door glow

Kijk, zwemmen is natuurlijk hartstikke leuk… Dat zeg ik als bevooroordeelde zwemfanaat. Maar ik weet heus wel dat sommige mensen het ook een klein beetje saai kunnen vinden. Dat ligt overigens niet aan het zwemmen zelf, maar aan het feit dat ze zelf vaak geen inspiratie hebben om de training voldoende variëren en op te leuken… Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar duurlopen doet op het zelfde stuk weg wordt hardlopen ook vanzelf wel een beetje saai. Kortom, kun je wel wat zweminspiratie gebruiken? Ik geef het je graag. Want met deze tips wordt zwemmen nog veel leuker!

Varieer in training
Variatie is dus key! Alles wat altijd hetzelfde blijft wordt uiteindelijk saai of minder uitdagend. Veel mensen vergeten variatie in hun zwemtrainingen aan te brengen. Maar wat kun je dan doen? Je kunt intervallen doen, tempotrainingen, zwemmen afwisselen met oefeningen op de badrand, techniekoefeningen en ga zo maar door! Er is genoeg te bedenken (of online te vinden!) om af te wisselen in het zwembad. Begin eens met een flinke tempowissel. Inspiratie nodig voor een intervaltraining? Tadaaaaaa.

Zoek een zwemmaatje
Samen is bijna altijd leuker dan alleen. Niet dat je perse samen hoeft te zwemmen – al pratend zwemmen is nu eenmaal moeilijker dan pratend hardlopen of fietsen ;-) – maar samen naar het zwembad gaan scheelt al de wereld! Zeker als je voor het krieken van de dag al je banen gaat trekken is het fijn om te weten dat er iemand op je staat te wachten. En het is ook gewoon gezellig. Pak je na de training gelijk een gezond ontbijtje mee?

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl