HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

3 (on)gezonde voedingsmythes ontkracht

Geplaatst op 05/08/2019 door vivonline

We moet niet alles geloven wat beweerd wordt. Gelukkig zijn er onderzoekers die ons vertellen hoe het nu écht zit met de beweringen over voeding, hiermee worden de voedingsmythes ontkracht.

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar de zin en onzin van voeding. Nieuwe onderzoeken komen uit of onderzoeken worden opnieuw gedaan. Er wordt veel over voeding bewezen, maar ook ontkracht. Veel adviezen zijn namelijk gebaseerd op onderzoeken die al oud zijn. Deze onderzoeken kunnen verkeerde redeneringen bevatten waaruit verkeerde conclusies zijn getrokken. Dit geldt ook deze oude, maar blijkbaar krachtige, mythes die ons ongezond houden.

We moeten vet vermijden, want daar zitten de meeste calorieën in

Wie kent hem niet: de energiebalans. De hoeveelheid calorieën die we eten, moeten we ook verbruiken. De inname en het verbruik moeten gelijk zijn. Zo creëer je een balans. Het gaat tegenwoordig alleen maar om de calorieën. We tellen onze calorieën, de calorieën staan vermeld op de verpakkingen en zelfs in restaurants moeten de calorieën op de menukaart staan.

lees verder:

https://www.vivonline.nl