HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt

Geplaatst op 13/08/2019 door vivonline

Een fles cola heeft een suikergehalte van 27 suikerklontjes en je kunt er oude stuivers mee schoonmaken. Handig weliswaar, maar echt goed voor je gezondheid kan het niet zijn. Drink jij in het weekend ook vaak een colaatje? En weet jij wat er precies met je lichaam gebeurt als je cola drinkt?

Cola als ‘gezondheidsdrankje’

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar Coca-Cola werd in 1886 door de Amerikaanse apotheker John Pemberton op de markt gebracht als ‘gezondheidsdrankje’, gemaakt van plantaardige siroop en spuitwater. In die tijd geloofde men dat koolzuurhoudende dranken bevorderlijk waren voor de gezondheid en allerlei ziektes en aandoeningen konden genezen, zoals morfineverslaving, spijsverteringsproblemen, nervositeit, hoofdpijn en impotentie. Het originele recept van Coca-Cola bevatte twee ingrediënten met een stimulerend effect: cocaïne en cafeïne. Tegenwoordig bevatten cola en cola light allang geen cocaïne meer, maar is die vervangen door een cocaïnevrij cocabladextract.

Wist je dat:

lees verder:

https://www.vivonline.nl