HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eetdagboek #3 Een klein calorietekort

Geplaatst op 08/08/2019 door healthbyhanneke

Dit keer een kijkje in mijn eetdagboek wanneer ik een klein calorietekort hanteer. Ik hoor je denken, waarom?! Ik, degene die zegt dat je niet steeds op de weegschaal moet staan schrok toch een beetje van het getal op de weegschaal. Voel ik me nu accuut slecht? Nee, eigenlijk helemaal niet. Ik weet dat ik qua shape er misschien wel beter op sta dan het ooit is geweest.

Waarom ga je in een klein calorietekort?

Alleen wil ik wel weer even een stukje bewustzijn creëren. Ik vind het niet per se erg dat er 1,5 kilo aan is geslopen, maar ik wil deze lijn niet doorzetten. Ik wil niet straks dagelijks in bikini lopen op vakantie en erachter komen dat ik eigenlijk helemaal niet meer zo blij ben als ik daarvoor was. Daarnaast komen er in de komende weken nog zoveel feestjes aan waar ik volop van wil genieten, dat ik probeer doordeweeks weer even wat scherper te zijn op mijn voeding. Het sporten gaat de laatste tijd ook heel goed, dat motiveert me ook altijd weer opnieuw mijn voeding eens onder de loep te nemen. Het is dus absoluut niet zo dat ik mezelf niet goed genoeg vind of streef naar perfectie, maar het zit hem meer in een challenge aangaan met mezelf. En eens even checken of ik niet tussendoor onbewust steeds wat in mijn mond stopte. Eigenlijk wil ik gewoon wat droger worden, zonder spiermassa te verliezen. 

Lees verder