HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gezonde tussendoortjes: middagdip killers!

Geplaatst op 10/08/2019 door followfitgirls

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Met name als je een kantoorbaan hebt, slaat vaak tussen 14.00 uur en 16.00 uur de vermoeidheid toe en kun je je niet meer op je werk concentreren. Je hebt dan al snel de neiging om een flinke kop koffie te nemen of iets zoets, het liefst met veel suiker. Terwijl je dat nou eigenlijk juist níet moet doen…

Oorzaak
Om erachter te komen wat je kunt doen aan die dip halverwege de middag, duiken we eerst even wat dieper in de materie. Waar komt dat energiedal vandaan? Al snel blijkt dat het eigenlijk iets heel natuurlijks is. Ons lichaam heeft een biologische klok die ons vertelt dat we rond 14.00 à 15.00 uur zouden moeten gaan slapen. Dit verschijnsel slaat sterker toe als je veel stilzit. Het lichaam geeft rond deze tijd het stofje melatonine af, net zoals ‘s nachts voordat je gaat slapen. Fijn, maar wat kunnen we eraan doen? Geen nood, de oplossing is nabij.

Voorkomen
Ook wat de middagdip betreft geldt: voorkomen is beter dan genezen. Dat kun je doen door voordat je naar je werk gaat goed te ontbijten en een voedzame, maar niet te zware lunch te eten. Probeer je energie niet alleen uit koolhydraten, maar vooral ook uit eiwitten te halen, die zorgen ervoor dat je minder snel weer honger krijgt. Verder is het belangrijk om voldoende water te drinken. Onze hersenen hebben veel water nodig en al bij een tekort van 2% verliest het brein zijn focus en concentratie. Drink dus minimaal 2 liter water per dag en wacht niet met drinken totdat je eigenlijk al aan het uitdrogen bent. Ik heb zelf altijd een glas met water op mijn bureau staan.

Lees verder op www.followfitgirls.com