HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Huidproblemen? Dit is waarom je saffloerolie moet gebruiken

Geplaatst op 08/08/2019 door puurenkracht

Saffloerolie ken je misschien als een gezonde bakolie, maar wist je dat de olie ook heel goed is voor je huid? Saffloerolie wordt verkregen uit de zaden van de saffloerplant en is te koop in twee soorten: met een hoog gehalte aan oliezuur of aan linolzuur. Die met veel oliezuur werkt goed tegen een droge huid, die met veel linolzuur bestrijdt acne en rimpels, maakt je huidskleur lichter en verbetert de barrièrefunctie van je huid.

Klinkt dit interessant? Lees dan hier meer over de voordelen van saffloerolie voor je huid. 

1) Bestrijdt acne 

Het linolzuur in saffloerolie is precies wat je huid nodig heeft als je worstelt met acne. Als er niet genoeg linolzuur in je huid zit, zie je een verhoging van de hoeveelheid keratine in je huid (dat is een eiwit dat aanwezig is in je huid, haar en nagels). Hierdoor sterven dode huidcellen niet af maar blijven ze aan elkaar kleven, met als gevolg verstopte huidporiën en puistjes. Dat wil je natuurlijk niet, dus is het aan te raden om dagelijks wat saffloerolie op je huid te deppen. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je dit doet, puistjes en mee-eters en andere huidellende na een maand met zo’n vijfentwintig procent kleiner zijn geworden. Wat ook helpt is dat saffloerolie niet-vettig en licht is.

2) Maakt je huidskleur lichter 

In de zon maakt je huid natuurlijk pigment aan, melanine. Melanine beschermt je huid tegen de schadelijke effecten van de zonnestralen en maakt je huid donkerder. Linolzuur heeft eigenschappen die je huid lichter maken, doordat het de productie van melanine kan onderdrukken. Dit is onder meer nuttig bij hyperpigmentatie, een ophoping van pigment op bepaalde plaatsen op de huid. Linolzuur versnelt ook het herstel van de buitenste huidlaag en de vitamine E in linolzuur beschermt de huid tegen oxidatieve stress (te veel vrije radicalen in het lichaam ten gevolge van een tekort aan antioxidanten, waardoor klachten en ziekten kunnen ontstaan).

3) Bestrijdt rimpels en een droge huid 

Niemand zit te wachten op een droge en rimpelige huid, dat blijkt uit het aantal crèmes dat we uitsmeren om maar een jonge soepele huid te krijgen of te behouden. Uit onderzoek blijkt dat saffloerolie hier zeker een handje bij helpt, dus voeg dit vooral toe aan je dagelijkse dieet en je wekelijkse gezichtsmasker. Uiteraard is het niet alleen linolzuur dat je een mooie huid bezorgt, onder meer door de aanwezigheid van de antioxidant vitamine E die een snelle veroudering van je huid bestrijdt. Ook een koolhydraatarm eten en vetten en een hogere inname van vitamine C zou weldadig zijn voor je huid.

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.