HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is het beter om in 1 keer veel water te drinken of verdeeld over de dag?

Geplaatst op 03/08/2019 door vivonline

Zorg er voor dat je voldoende drinkt! Ja, dat weet je nu wel. Maar waarom wordt daar toch altijd zo de nadruk opgelegd? En is het dan nodig om heel de dag door kleine beetjes te drinken, want dan is het verstandig om een flesje water bij de hand te houden. Of kunnen we beter bulk drinken?

Het belang van voldoende vocht

Zuurstof en water zijn samen twee belangrijke bronnen voor de verwerking van voeding in je lichaam. Het is zelfs zo dat we zonder zuurstof en vocht niet kunnen overleven. Binnen het lichaam wordt water gebruikt als bouwstof, transportmiddel van o.a. vitamines en oplosmiddel. Het is ook van belang voor de temperatuurregeling en het goed laten verlopen van stofwisselingsprocessen. Denk hierbij aan de productie van speeksel, wat nodig is voor de start van onze spijsvertering.

Het lichaam bestaat voor wel 60% uit water en dit gaat verloren via urine, uitademing, verdamping via de huid en uitscheiding van de ontlasting. Om er voor te zorgen dat we niet uitdrogen en we goed kunnen blijven functioneren moeten we onze vochtbehoefte dagelijks aanvullen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl