HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!

Geplaatst op 15/08/2019 door vivonline

Het je last van een bijnieruitputting? Met een bijnieruitputting is niet alleen je hormonale systeem uit balans, maar heb je vaak ook tekorten aan belangrijke vitamines en mineralen. Er zijn een aantal vitamines en mineralen in het bijzonder waar mensen met bijnieruitputting een tekort aan kunnen hebben.

Vitamine C

Je bijnieren hebben veel voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren, maar wellicht is Vitamine C wel de belangrijkste van allemaal. De productie van bijnierhormonen zijn afhankelijk van voldoende Vitamine C. Met name in tijden van stress neemt je vitamine C behoefte alleen maar toe. Een hogere vitamine C inname is dus ondersteunend voor je hormonale stelsel. Heb je last van een bijnieruitputting? Dan kan dit een eerste stap zijn om je bijnieren weer te activeren.

Vitamine B3, B5, B6

Alle B vitamines in een Vitamine B complex ondersteunen je bijnieren. Maar vitamines B3, B5 en B6 zijn in het bijzonder van belang. Deze 3 vitamines verbeteren o.a. de bijnierfunctie, voorkomen beschadiging, stimuleren een goede nachtrust, balanceren de hormoonwaardes en verhogen de cortisol productie.

lees verder:

https://www.vivonline.nl