HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Nieuw onderzoek bevestigt: “doe wat bij jou past”

Geplaatst op 17/08/2019 door fitnl


Waarom is dit onderzoek interessant?

Veel mensen (en misschien ook jij wel) beginnen enthousiast aan een nieuw workoutregime of een nieuwe sport op aanraden van een bekende, maar geven het na een aantal keer proberen vaak op. Terwijl anderen zich makkelijk wekelijks in het zweet werken tijdens een bootcamp. En dit nog leuk lijken te vinden ook.

Eerder onderzoek heeft al laten zien dat dit te maken heeft met hoe iemand zich voelt voor en tijdens het sporten. Je kunt het vast wel raden: een beter gevoel leidt tot vaker sporten [1,2]. 

Voordat dit onderzoek plaatsvond was het onduidelijk of de intensiteit van invloed is. Bijvoorbeeld: misschien schrikt een intensieve bootcamp veel mensen af, terwijl ze een minder zware variant prima zouden vinden om wekelijks te doen. 

Het specifieke doel van dit nieuwe onderzoek: bepalen of persoonlijke voorkeur voor trainingsintensiteit en de mate waarin je het vol kunt houden van invloed is op de beleving van de training [3]. Vinden mensen een training minder leuk omdat het te zwaar is? Of is een zwaardere of minder zware training gewoonweg meer “hun ding”?

Lees verder op www.fit.nl