HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Nieuw onderzoek: Wat werkt beter voor het opbouwen van spierkracht, een hoge of lage trainingsfrequentie?

Geplaatst op 18/08/2019 door fitnl


De resultaten

Uit de resultaten komt naar voren dat een hoge trainingsfrequentie bij zowel getrainde als ongetrainde sporters samenhangt met meer spierkracht.

Alleen dit effect valt weg wanneer er gecontroleerd wordt voor het totale trainingsvolume. Hierdoor blijft het nog onduidelijk welk trainingsfrequentie optimaal is voor de opbouw van spierkracht.

Toch geven de onderzoekers wel aan dat het onverstandig is om te veel volume in een enkele trainingssessie te stoppen. Je lichaam bouwt dan namelijk te veel vermoeidheid op. Wat de kans vergroot dat je minder spiermassa opbouwt. Er is dus wel een zekere een maximale belastbaarheid van je lichaam.

Onze voorkeur gaat daarom ernaar uit om je trainingsvolume te verdelen over meerdere trainingssessies. Dit geeft daarnaast als voordeel dat je een beweging beter aanleert. Bijvoorbeeld als je 2 tot 3 keer per week squat of deadlift word je veel sneller beter in de oefening in vergelijking met als je dit maar 1 keer per week doet.

Lees verder op www.fit.nl