HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom perfectionisme niet helpt om af te vallen

Geplaatst op 11/08/2019 door fitnl

Je bent nooit tevreden

Mensen die perfectionistisch zijn, zijn eigenlijk nooit tevreden. Dit komt omdat er altijd een verschil is tussen wat we willen en wat er daadwerkelijk gebeurt. In onze gedachten moet het perfect zijn, maar de werkelijkheid is altijd anders. De ontevredenheid die hierbij ontstaat brengt weer vervelende gevolgen met zich mee.

Wat voor gedrag vertoon je als je je er eigenlijk niet in gelooft dat het je gaat lukken?

Ontevredenheid werkt namelijk door op ons zelfbeeld. Je doet het volgens jezelf niet alleen niet goed genoeg, je bént ook niet goed genoeg. Uiteindelijk word je dus ontevreden met jezelf! En een negatief zelfbeeld en het niet geloven in je eigen kunnen vergroot weer de kans dat jij je doelen ook niet gaat behalen.

Op deze manier werkt je perfectionisme de zogenaamde self fulfilling prophecyin de hand. Een self fulfilling prophecy is letterlijk vertaald een zichzelf vervullende voorspelling. Omdat je een bepaalde verwachting hebt, zal deze ook uitkomen.

Lees verder op www.fit.nl