HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Breng je relatie in kaart

Geplaatst op 31/08/2020 door NiceDay

Een relatie kan iets ontzettend leuks en spannends zijn, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Als er bijvoorbeeld herhalende conflicten zijn, iemand onvoldoende energie steekt in de relatie of iemand ontrouw is geweest, kunnen er heftige negatieve emoties zijn. Als je deze gevoelens niet oplost, kunnen er op de lange termijn problemen ontstaan binnen je relatie. Een mogelijke oplossing? Breng je relatie in kaart.

Onderzoek jullie behoeften

Wanneer je merkt dat je problemen ervaart binnen je relatie, kan het helpen om de relatie in kaart te brengen. Dit kun je doen door jullie behoeften en verwachtingen te beschrijven aan de hand van twee cirkels. Deze twee cirkels staan centraal voor wie jij bent als persoon en wie jouw partner is. De werkbaarheid van de relatie kan worden onderzocht door middel van de hoeveelheid overlap tussen de twee cirkels. Dat kan er als volgt uitzien:

Lees verder op www.HaveANiceDay.com