HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Geplaatst op 24/08/2020 door beaufood

Ik durf dit recept volmondig de állerlekkerste zalm van de barbecue te noemen. En daarbij is het ook nog eens de meest makkelijk te bereiden zalm van de barbecue. Als iemand mij om barbecue inspiratie vraagt dan volgt er bijna altijd ‘en dan wel een beetje makkelijk he Bo, ik wil niet eerst een uur in de keuken hoeven staan..’ Ik geef ze geen ongelijk want ook al ga ik meestal lekker uit mijn culinaire plaat als we gaan barbecuen, ik snap dat het voor de meeste mensen gewoon een gezelligheidsdingetje is. Niet te veel gedoe, houtskool aan en gaan! En daarvoor is deze zalm perféct. De zalm smeer je voordat je hem op de barbecue legt royaal in met hoisin saus. Hierdoor zal de bovenkant van de zalm licht karameliseren tijdens het grillen en dat is echt ZOOO ontzettend lekker.

Zalm + hoisinsaus = heaven

Ook fijn: dit recept bestaat uit maar twee ingrediënten. Zalm en hoisin saus. Soms is less gewoon echt more en dat geldt zeker voor dit pareltje. Het liefst gaar je de zalm niet helemaal door. Het is lekker als hij nog iets rauw is vanbinnen en dus is het belangrijk dat je echt verse zalm in huis haalt. Die zalm smeer je dus vervolgens in met hoisin. Met deze stroperige saus, die zowel zoet als hartig is, maak je echt van elk gerecht een feest. Hoisinsaus komt uit China, maar hij wordt ook vaak in de Vietnamese keuken gebruikt. Hoisin is ook standaard in mijn keuken te vinden. Ik gebruik ‘m voor mijn Vietnamese vega springrolls, als dip voor dim sum, bao broodjes, ik breng er gegrilde groenten mee op smaak en de saus is onmisbaar in deze Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit. Kortom, een veelzijdig sausje wat zeker de moeite waard is om in huis te halen!

Lees verder op www.beaufood.nl