HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Helpt het uitstellen van een maaltijd na het sporten om minder te eten?

Geplaatst op 24/08/2020 door fitnl

Hoe kun je het beste afvallen? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag door mensen die graag wat kilo’s kwijt willen. Helaas bestaat er geen wondermiddel. Toch zijn er verschillende manieren die helpen om je calorie-inname te verlagen. Recent is opnieuw onderzocht of het uitstellen van een maaltijd na het sporten helpt om je eetlust te remmen en minder te eten.

Wat blijkt uit nieuw onderzoek?

Het uitstellen van een maaltijd na het sporten lijkt te kunnen helpen om minder calorieën te eten. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek onder respondenten met obesitas.

Aan dit onderzoek deden 18 adolescenten (12-15 jaar) mee, allen met obesitas. Ze werden onderverdeeld in drie groepen: een controlegroep en twee sportgroepen. De controlegroep deed rond 11:00 uur een half uur niks en de andere twee groepen deden rond dit tijdstip een half uur cardio op een middelmatige intensiteit. De lunch vond om 12:00 of 13:00 plaats. 

Lees verder op www.fit.nl