HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Mijn kind presteert slecht op school. Waar kan dit aan liggen?

Geplaatst op 19/08/2020 door love2bemama

Mijn kind presteert slecht op school; wat kan ik doen? Als de schoolprestaties verslechteren heeft je kind moeite met de algemene schoolprestaties en zijn er vaak ook achterliggende problemen. De problemen kunnen voorkomen in een klas of gedurende de hele (basisschool)carrière. Meestal zie als ouder een plotselinge of geleidelijke daling van de cijfers en rapporten. Waar kunnen slechte schoolprestatie aan liggen en wat kun je eraan doen?

Mijn kind presteert slecht op school

Een kind wat slecht presteert op school vertoond enkele signalen. Zo wil een kind wat slecht presteert minder graag naar school, wordt huiswerk meestal op de lange baan geschoven en dalen de cijfers. Er wordt liever niet over school of resultaten gepraat en ook het rapport wordt liever achterwege gehouden. 

Schoolprestaties zijn niet alleen lage cijfers maar ook de houding van je kind ten aanzien van school en hoe je kind zich voelt. Je hoeft namelijk niet een rapport met alleen maar hoge cijfers te hebben, ook wanneer je lagere cijfers haalt kun je goed presteren op school. Als je kind niet lekker in zijn vel zit en hij gooit er op school met de pet naar, dan is het verstandig om de algemene schoolprestaties onder de loep te nemen en dit bespreekbaar te maken.

Lees verder op www.love2bemama.com