HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Spring roll bowls met sticky hoisin kip

Geplaatst op 25/08/2020 door beaufood

Deze spring roll bowls met sticky hoisin kip had ik véél eerder moeten bedenken. Mike en ik zijn namelijk ontzettend gek op Vietnamese spring rolls, maar we eten ze minder dan dat we zouden willen omdat ik niet altijd zin heb om ze te rollen ;) Deze bowl is dan echt perfect! In plaats van alle ingrediënten te verpakken in rolletjes van rijstpapier verzamel je gewoon alles in twee grote bowls. En dat staat ook nog eens super leuk op tafel.

In deze spring roll bowls met sticky hoisin kip vind je al mijn lievelingsingrediënten voor in spring rolls. Knapperige komkommer, avocado, pinda’s, verse kruiden en gruwelijk lekkere sticky kip. Dat alles op een bedje van rijstnoedels die je op smaak brengt met een klein scheutje sesamolie. Die sesamolie kun je natuurlijk gewoon over de noedels schenken, maar ik vond het leuk (lees: fotowaardig) om de holtes van een avocado ermee te vullen. Leuk voor wanneer je een etentje geeft :) En vergeet vooral de verse koriander niet. Behalve als je daar niet van houdt natuurlijk. In dat geval is een pluk tuinkers ook lekker (en gezond). Wat vinden jullie eigenlijk van koriander? Ikzelf eet zóveel koriander bij sommige gerechten dat je er bijna een salade van zou kunnen maken (geen grap), maar ik weet ook dat er heel wat mensen zijn die er gewoon echt niet van houden. Ben jij wel een koriander lover? Dan moet je deze kokos koriander chutney met kroepoek echt eens proberen. Het is dé perfect side dish voor bij curry. En deze gebakken tofu uit de koekenpan met avocado koriander chimichurri is ook echt een topper.

Lees verder op www.beaufood.nl