HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan dalgona dame blanche

Geplaatst op 15/08/2020 door beaufood

Deze vegan dalgona dame blanche is een plantaardige knipoog naar mijn favoriete dessert van vroeger. Ik bestelde steevast een dame blanche als we uit eten gingen, het liefst met extra veel warme chocoladesaus. Ik heb dit dessert al in geen jaren meer gegeten, tot ik vorige week aan de slag mocht voor het plantaardige ijsmerk Professor Grunschnabel. Ik kende dit merk niet maar sinds ik het proefde ben ik FAN! Mega lekker, verkrijgbaar in heel veel smaken (gewoon bij de AH) en geheel plantaardig dus. Ik besloot een plantaardige dame blanche te maken met hun vegan vanille ijs. Inclusief gesmolten pure chocolade en een bodem van koekkruimels. En ter vervanging van slagroom een lekkere grote toef dalgona crème :D

Dalgona koffie was een tijdje geleden (en eigenlijk nog steeds) een mega trend op Instagram. Het is eigenlijk een soort omgekeerde cappuccino waarbij je de koffie opschuimt in plaats van de melk. Het enige wat je voor de dalgona fluff nodig hebt is oploskoffie en suiker. Met een garde (of nog sneller: met een elektrische klopper) klop je de oploskoffie en suiker samen met eenzelfde hoeveelheid water tot een luchtige crème. Deze dalgona crème wordt zelfs zo stevig dat je hem kunt gebruiken als vegan topping voor op cupcakes. Of in mijn geval als plantaardige vervanger van slagroom op deze vegan dame blanche. Echt, de combinatie vanille ijs + gesmolten chocolade en dalgona crème is echt góddelijk.

Lees verder op www.beaufood.nl