HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan wortel-ahorn spread

Geplaatst op 17/08/2020 door beaufood

Deze vegan wortel-ahorn spread is echt heeerlijk als gezond broodbeleg, maar ook zeker als dip voor bij de borrel! Hij is zowel hartig als zoet en je hebt hem echt zo gemaakt. Ik mocht laatst voor BioToday aan de slag en daardoor stuitte ik op dit recept. Het recept van deze wortel spread is afkomstig uit hun gratis picknick e-book en ik gaf er (jullie kennen me!) een eigen draai aan door kruiden en ahornsiroop toe te voegen. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte balans tussen zoet, zuur en zout en ik voeg bijvoorbeeld heel vaak een scheutje ahornsiroop toe aan hartige spreads of dips. Dit is zó lekker. Bijvoorbeeld door guacamole of zelfgemaakte paprika-spread, en er gaat ook altijd een scheutje door deze über lekkere geroosterde rode pastasaus..

Kortom: één smaakvolle spread dit. Je maakt hem van onder andere gekookte bospeentjes, sesampasta, citroensap en ahornsiroop. Serveer je de wortel-ahorn spread bij de borrel? Smeer de spread dan op een mooi bord en drizzle er wat olijfolie en extra ahornsiroop over en bestrooi het geheel met gehakte amandelen en pompoenpitten. Lekker met Turks brood of Libanees flatbread. Ik eet de wortel spread ook graag als lunch trouwens. Hij is héérlijk op zelfgemaakte havermout broodjes met pittige rucola of in een wrap met zongedroogde tomaatjes en avocado :D

Lees verder op www.beaufood.nl