HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Vervelende kinderen of een spiegel voor mama?

Geplaatst op 26/08/2020 door love2bemama

Vervelende kinderen: soms heb je van die dagen. Vandaag was ook weer zo’n dag; de kinderen waren verschrikkelijk vervelend en haalde allemaal stoute dingen uit. Ze luisterden en gehoorzaamden niet. Doodvermoeiend. Vandaag was dus geen fijne dag.

Vervelende kinderen

Dit zijn dingen die ik de afgelopen maanden geregeld tegen m’n man gezegd heb als hij thuis kwam van het werk. Ik had het idee dat ik de hele dag politieagentje aan het spelen was, moest corrigeren, mopperen en straffen. Zo’n dag dat ik compleet opgebrand was, vermoeid en geen voldoening had gehaald uit de dag. Maar zijn de kinderen wel vervelend of ligt het ook aan mij…?!

Dat laatste is voor mij zeker van toepassing. Kinderen zijn van nature niet stout en vervelend. Natuurlijk hebben ze correctie nodig, moet je ze dingen leren en afleren. Maar als ik echt kritisch kijk zijn de dagen dat de kinderen ‘vervelend’ waren met name de dagen waarin ik niet lekker in m’n vel zat. Dat ik veel spanning voelde, onrust voelde of niet tevreden was met hoe dingen liepen in mijn leven. Dagen dat mijn hoofd eigenlijk vol zat en dan hoeft er ook maar iets kleins te gebeuren waardoor het emmertje overloopt.

Lees verder op www.love2bemama.com