HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Geplaatst op 25/08/2021 door beaufood

Bospenen uit de oven met feta en amandelschaafsel. Een ontzettend lekker en gezond bijgerecht van geroosterde zoete bospeentjes uit de oven met daaroverheen verkruimelde feta, amandelschaafsel en een heerlijke zelfgemaakte honingdressing. Ik eet deze bospenen uit de oven regelmatig als avondmaaltijd, met bijvoorbeeld een gebakken zalmfiletje erbij. Tip: deze goddelijke zalm uit oven! Deze bospeentjes doen het trouwens ook geweldig als bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.

Bospenen met honingdressing

Bospenen en honing zijn dikke smaakvrienden van elkaar. Bospeentjes zijn een heerlijk zoete groente en ik vind ze het allerlekkerst wanneer ze in de oven worden bereidt. Hierdoor komt die zoete smaak nóg meer naar voren. Heerlijk in combinatie met zoutige feta en licht geroosterd amandelschaafsel. Om de geroosterde bospenen uit de oven met feta helemaal af te maken maakte ik er een eenvoudige, maar heeele smaakvolle honingdressing bij. Deze dressing maken we van goede extra vierge olijfolie, honing en appelzijn. Ik eet ‘m trouwens ook vaak over een salade! Bijvoorbeeld met gebakken geitenkaas, walnoten en veldsla. Heer-lijk.

Lees verder op www.beaufood.nl