HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

Geplaatst op 27/08/2021 door love2bemama

Toen ons zoontje Waylon net één jaar was, besloten wij om te gaan voor een tweede kindje. Je weet nooit hoelang het zal duren, vooral niet met een fertiliteit-traject achter de rug. Want een tweede kindje was toch wel onze wens. We gingen er dus weer voor! Niet wetende dat ik een paar weken later zwanger zou zijn van een… drieling. Dit is mijn eerste blog over mijn drieling zwangerschap. Ik neem je mee tijdens mijn zwangerschap en ook in mijn leven als moeder van een peuter en een drieling. 

Drieling zwangerschap

Ieder jaar worden in Nederland rond de 2600 tweelingen geboren. Een drieling zwangerschap komt al een stuk minder vaak voor; zo’n 20 á 25 keer per jaar. Vierlingen en hogere meerlingen zijn heel erg zeldzaam. De kans is 1 op ruim 500.000 voor een vierling zwangerschap.

Miskraam 

In december 2019 had ik weer een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Fantastisch, zo snel weer zwanger. Maar ook pittig; twee kinderen onder de 2 jaar

Lees verder op www.love2bemama.com