HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Eerste menstruatie na een miskraam

Geplaatst op 23/08/2021 door love2bemama

Van alle zwangerschappen loopt ongeveer 15 procent uit op een miskraam. Een miskraam kan je helaas niet voorkomen. Er zijn wel factoren die een rol kunnen spelen in hoe groot de kans is dat een zwangerschap op een miskraam uitloopt. Ongeacht de termijn: een vroegtijdig afgebroken zwangerschap is zwaar. Zowel lichamelijk als emotioneel . Zeker als je een hele sterke kinderwens hebt. Meestal word je binnen enkele weken weer ongesteld. Je kan dan ook weer zwanger worden. Maar wanneer kan je de eerste menstruatie na een miskraam verwachten? In dit blog geven we je meer informatie. 

Na een miskraam kan je het gevoel hebben dat je hormonaal alle kanten op wordt geslingerd. Dit is natuurlijk niet zo gek, want met een miskraam neemt het zwangerschapshormoon HcG heel snel af. Hierna zet je lichaam direct de natuurlijke menstruatiecyclus weer in gang. Met al deze hormoonveranderingen en emotionele lading van een miskraam is het dus niet zo gek dat je jezelf lichamelijk van slag voelt. Veel vrouwen hopen na een miskraam dan ook op de eerste menstruatie. Dit betekent dat ze weer opnieuw zwanger kunnen worden, maar het geeft ook een gevoel van rust: wetende dat je lichamelijk gezien weer in een natuurlijk ritme zit.

Lees verder op www.love2bemama.com