HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groene pesto van wortelloof

Geplaatst op 05/08/2021 door beaufood

Groene pesto van wortelloof. Zeg eens eerlijk, bonjour jij het groene loof van een bos bospenen ook meestal in de prullenbak? Vorige week deed ik een polletje via Instagram stories en maar liefst 3200 mensen gooien het loof weg, tegenover 67 mensen die er wel iets nuttigs mee doen. Ikzelf hoorde voorheen ook bij die grote groep die het wortelloof weggooit. Ik wist gewoon nooit zo goed wat ik ermee kon doen. Tot ik erachter kwam dat deze groene blaadjes heel veel vitamines bevatten én dat je daar ook nog eens hele lekkere dingen mee kunt maken. Groene pesto bijvoorbeeld! Heerlijk op een cracker met plakjes avocado en versgemalen zwarte peper. Of wat dacht je van een lekkere pasta pesto met linzen penne en parmezaanse kaas

Biologisch wortelloof

Het groene loof van bospenen is rijk aan vitamines en mineralen en daarbij ook nog eens verrassend goed van smaak. De groene blaadjes smaken ietwat naar wortel en hebben een licht pittig peterselie tintje. Perfect om een gezonde groene pesto van te maken.

Lees verder op www.beaufood.nl