HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoofdluis alarm! Hoe bestrijd je hoofdluis het beste?

Geplaatst op 24/08/2021 door love2bemama

Het is een onderwerp waar de gemiddelde moeder al jeuk van krijgt: Hoofdluis! Meestal is er tijdens de periodieke hoofdluis controles niets aan de hand, maar als blijkt dat deze kleine kriebelbeestjes toch terrein winnen dan breekt het zweet je uit. Het is met recht een hoofdluis alarm. Je kan aan het kammen slaan! En met een klein beetje pech ook heel veel wassen (of ritueel verbranden het is maar net wat je voorkeur heeft). 

Hoofdluis is een parasiet die leeft op de hoofdhuis en van mensenbloed. De beestjes zijn ongevaarlijk. Het enige waar je kind last van kan krijgen is jeuk. Hoofdluis verspreid zich heel makkelijk door middel van mens op mens contact. Het is dan ook heel logisch dat je hoofdluis besmettingen veelal ziet op basisscholen. Daar waar kinderen in nauw contact zijn met elkaar.  

Hoofdluizen zijn gek op schoon en gewassen haar. Hierdoor zie je vaker hoofdluis bij meisjes. Jongens dragen meestal gel en/of andere haarproducten. Dit maakt de hoofdhuid weer een minder prettige leefomgeving voor de luizen. Als er een hoofdluis alarm wordt gegeven op school; dan zie je dat in het gros van de gevallen meerdere keren uit de klas zijn besmet. Zo snel verspreidt het beestje zich. 

Lees verder op www.love2bemama.com