HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

Geplaatst op 04/08/2021 door love2bemama

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Als dwarse puber met mijn eerste bijbaantje kwam ik van de koude kermis thuis toen bleek dat ik hier een klein deel van moest inleveren. Bij mijn ouders notabene. Ik moest kostgeld betalen en geloof me: Ik vond het zuur! Toch vond ik het ergens ook weer heel logisch en stond ik dan ook iedere maand een klein percentage van mijn salaris af. Anno 2021 merk ik echter dat het concept ‘kostgeld’ meer op de achtergrond is verdwenen. Terwijl ik er helemaal niets mis mee vindt om je kind kostgeld te laten betalen. 

‘Slechts 40 procent van de thuiswonende mbo’ers draagt bij in de kosten thuis,’ aldus Nibud. Dit geeft ergens wel aan hoe beladen het onderwerp is. Dat terwijl thuiswonende, werkende jongeren vaak veel meer te besteden hebben dan hun lief is. Iets wat, jammer genoeg, veranderd als je eenmaal op jezelf gaat wonen. Dan heb je plotseling te maken met allerhande vaste lasten en overige onvoorziene kosten. In mijn ogen draagt je kind kostgeld laten betalen bij aan dat stukje financiële verantwoordelijkheid. Je salaris is er niet alleen voor lol, maar je moet er ook rekeningen van betalen.

Lees verder op www.love2bemama.com