HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 Tips voor een gezonde BBQ

Geplaatst op 07/08/2022 door boostyourhealth

We houden allemaal wel van een heerlijke bbq en denken dan vaak aan veel vlees, sauzen, friet of pasta salade. Maar het kan daadwerkelijk ook anders. Het kan gezonder, meer voedzaam en het maken van de juiste keuzes. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven je 10 handige tips om mega te genieten, maar wel te kiezen voor gezondere keuzes. Het is makkelijker dan je denkt, lees maar mee!

Begin bij het begin en ga een passende bbq kopen. Voorbereiding is belangrijk, begin hier dus niet mee op het laatste moment en kies het juiste exemplaar en kijk hierbij naar hoe vaak je hem gaat gebruiken, hoe groot je hem hebben wilt en of je wilt gaan voor een elektrische bbq of een houtskool bbq. Daarna plaats hem in elkaar en kijk je of je alles in orde hebt. Daarna kan het feest beginnen!

Variatie is de sleutel

Vaak zie je alleen maar hele bergen vlees, sausjes en veel alcoholische drankjes. Meer variatie is zeker aan te raden. Door meer groenten, vis, vega en mocktails (alcoholvrije cocktails) toe te voegen krijg je meer balans en keuze. Dit is niet alleen gezonder, maar het geeft je gasten ook meer opties om uit te kiezen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl