HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 effectieve oefeningen om je borstspieren te trainen

Geplaatst op 05/08/2022 door fitnl

Wil jij sterkere en beter gevormde borstspieren en vraag je je af welke oefeningen je het beste kunt doen? Bekijk hieronder 5 van onze favoriete oefeningen voor de borstspieren, met een uitgebreide uitleg van de uitvoering. We vertellen je ook hoe vaak je het beste je borst kunt trainen om resultaat te zien.

Hoe vaak en hoe zwaar moet je de borstspieren trainen?

Ons algemene advies is om elke spiergroep 2-4 keer per week te trainen. Voor de borstspier raden we aan om hier 10-22 setjes aan te wijden over de gehele week om resultaat te zien. Hierbij geldt dat 10 setjes voor minimaal resultaat zorgt, en 22 setjes is grofweg het maximale dat je aankan zonder jezelf te overbelasten. Hoe zwaar en hoe vaak je jouw borst kan trainen, is echter persoonlijk. Wat helpt om meer setjes aan te kunnen: goeie genen, gezond en eiwitrijk etenslapen en herstellen, stress minimaliseren, de tijd ervoor hebben en ervaren zijn. En dan zijn er ook nog die mensen opvallend veel resultaat behalen met een minimaal aantal sets.

De beste oefeningen voor de borst op machines en met losse gewichten

Je kunt je borstspieren trainen met losse gewichten, maar er bestaan ook een aantal machines voor. Beide hebben zo hun voordelen:

Lees verder op www.fit.nl