HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Geplaatst op 21/08/2022 door beaufood

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs zónder ijsmachine dus – gewoon uit de vriezer in een cakeblik. Het is echt zó goed gelukt! Heel creamy door de toevoeging van slagroom en een geheim ingrediënt, zoet door de honing en vanille maar ook fris door de verse aardbeien. De verkruimelde bitterkoekjes gaven het slagroom-aardbeienijs een vleugje extra smaak, lekker kruidig! Ideaal voor na een zomers etentje (of gewoon lekker tussendoor). Hoe ik dat precies voor elkaar heb gekregen, zo’n romige substantie zonder ijsmachine, dat leg ik je uit!

Ijs maken zonder ijsmachine

Je zou misschien denken dat ijs maken een kwestie is van ingrediënten door elkaar, paar uur de vriezer in en klaar. Dat is dus helaas niet zo. Voor het allerbeste, allerromigste resultaat moet ijs een paar uur draaien in een ijsmachine. Door de constante beweging vormen er zo min mogelijk grove ijskristallen (die zijn waterig en hard, die wil je niet) en koelt het tot een lekker zacht mengsel. In veel recepten voor ijs zonder ijsmachine, wordt getipt om het ijs ieder half uur goed om te scheppen. En dat dan voor gerust 4 tot 6 uur lang. Nou, dáár had ik niet zoveel zin in. Daarom besloot ik het mengsel al zo romig mogelijk te maken, zodat je een hoop tijd en moeite bespaard blijft. Ik gebruikte niet alleen opgeklopte slagroom, maar ook ricotta voor het romige aardbeienijs. De combinatie van slagroom en ricotta is vettig genoeg om de ijskristalvorming te beperken. Nice! Schenk het in een cakeblik, zet 6 uur in de vriezer en scoop er daarna mooie bolletjes van. Top af met een extra bitterkoekje en klaar is je makkelijke maar toch écht zelfgemaakte aardbeienijs zonder ijsmachine. 

Lees verder op www.beaufood.nl